Monday, 19 January 2015

Healer and Heartbreaker

Assalamualaikum dan selamat malam.. (memandangkan sekarang ni jam 2.12am) 

Hahaa funny! Funny sendiri ~

Sekarang di bilik rekreasi bersama jiny, salmah, shikin dan grace..
Beberapa malam nie tak tidur di bilik kerana bersendirian dan takut hantu! hakhakk!

Okay then.. let me start with my point..
Healer and heartbreaker..
Main pungut yaa nama entry nie hahaa
Almaklumlah sekarang kan demam COC.. 

Just now, dapat whatsapp dari kawan lama and she said dia terluka..
and ada banyak problem.. stress~
and rasa macam berat untuk teruskan hidup.. pahit..
Seriously.. bila aku dengar kawan aku cakap macam nie, 
aku rasa macam perlu jumpa dia and peluk dia..
and say everythings gonna be okay.. 


sebab kita pun pernah rasa kan macam mana kita kecewa and down..
masa tu aku harap sangat ada seorang kawan datang peluk aku
and tell me all that things gonna be all right..
walaupun kita tahu apa akan jadi..
walaupun kita dapat predict apa akan jadi..

Okayy sekarang aku rasa tajuk entry tiada kaitan dengan isi..
Banyak rasanya mau cerita tapi keadaan tak terluah dari lubuk hati.. ahemmm..
Hahaha.. funny huh!

Btw, for that lovely friend.. 
aku doakan semuanya akan jadi baik baik saja..
Allah tak uji kita kalau kita tak kuat untuk lalui..
Believe me.. you can through all of this..
Ada harapan lagi untuk semua tu.. insyaAllah~

Selepas hujan kan ada pelangi indah..
Aku selalu pujuk hati dengan ayat tu bila tiada orang yang faham..
Be like a proton.. stay pocitip.. hehe stay positve..
Doalah seikhlas hati.. Allah tu Maha mengasihani..
insyaAllah.. you'll find your way.. Aminn..

**okay then.. someone told me suruh tidur awal memandangkan beberapa lama ni aku asyik tidur lambat.. need to sleep now.. chioww.. and good night :) **






Tuesday, 6 January 2015

Tsunami Final Exam

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Begini begini begini.. begini ceritanya, sedang aku kemas2 barang untuk pulang ke sri angkasa yang terletak tak berapa jauh dari ums ni, hujaann.. dan aku terkandas bersama kawan yang lain..


So aku pun scroll la timeline twitter seperti biasa..

Then, terbaca la tweet dari kawan-kawan yang baru habis exam paper..

"Eee susahnya paper tadi"

"I just can't move on after paper tadi"
"Kencang paper tadi.. kencang"
"Jawab paper tadi macam aku tak pernah belajar"
"Ntah apa la aku jawab masa exam tadi"
"Nate paper tadi.. nate"
and so more more..

literally, i know that feeling..

and i got that feeling.. seriously~

But, look.. kalau kita terus tak boleh move on past paper, macam mana mau prepare untuk next paper.. okayy aku tahu aku tengah merepek sekarang ni.. hahaaa

Lah tahzan kawan kawanku.. sesungguhnya Allah bersama kita..
sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar..
kita sudah cuba berusaha kan, kita sudah berdoa,
Jadi kita tawakal dan berserah kepada Allah..
insyaAllah.. everything's gonna be alright..

Allah does not create a lock without it's key..

Move on kamuu.. jumm move on..
Raise your hands and pray ~


"Semoga berjaya buat kita semua.. Amin ya Rabb"