Monday, 24 December 2012

Study Week !


skarang nie student UMS semua sibuk ber'study week'.. rasa2nya bkn ums saja tapi sama juga ngan U yg lain.. sbab kwn2 aku pun sibuk juga update status pasal study week nie kn.. hurmm.. study week ni ada jugak student yang santai.. hehe.. xda klas kn.. you on your way.. pndai2lah.. aku plak x brapa busy klau banding ngan minggu2 kuliah, tutorial and lab.. mmang hdup serba serbi x ckup masa.. tido pun x cukup.. (chee.. konon ler.. haha..) eishh.. btul bhaa.. ary rabu aku kena hntar lab programming.. kdang2 ada kuiz programming.. huh ! mana buat assignment.. mana mau study utk kuiz.. tension beb ! kdang2 mnangis jugak.. hehe.. programming tu sdh la sgt2 menekan.. assignment blambak.. calculus apa kurangnya.. kuiz mmanjang.. tmbah plak ngan assignment pngantar flsafah aku.. salah itu dan salah ini.. sibuk ngan aktiviti silat lagi..lawatan sana.. psembahan sini.. ujian semua lagi.. nasib baik assignment makanan pmakanan aku simple sahaja.. sbab tajuk dia open.. snang la sikit.. hehe.. kalau dulu aku sngka hdup di U ni lagi senang.. yala.. sbab smua lecturer tolong kn.. tapi everything was clear bila aku sndiri yang mnempuhnya.. kat sekolah lagi best beb sbab cikgu2 ambik peduli ngan kita.. kat sini, lecturer x ambik hal sngat pasal kita.. kcuali adalah bbrapa org yg ambik pduli jugak.. hehe.. dulu masa kat matrik, lecturer aku pun smua ambik berat.. mcm cikgu2 jugak.. rindu laa.. huhu.. hidup aku kat matrik wlaupun sntiasa rushing.. tapi best.. sbab kwn2 sntiasa ada.. kat sini.. sndiri2 beb.. tsilap langkah, habislah.. semua kena cari sndiri.. kalau kat skolah and kat matrik, cikgu n lcturer tlong.. wahh.. knapa crita aku menyimpang sdh nie? kan mau crita pasal study week.. haha.. 

kalau masa kat matrik,lecturer tggu kta jumpa dia.. aku kat sini, lcturer programming n calculus aku pegi holiday.. huhu.. no wonder la sbab diorang suami isteri.. hehe.. sweet knknkn? dua2 comel taw.. hehe.. minggu lepas aku tngok carry mark aku.. programming.. alhamdulillah.. calculus yg huh! why calculus is sooo complicated ! hermm.. takutlah.. i dont want to come with any masalah later on bila aku punya result kluar.. huhu.. so, aku harap masa study week ni lah aku cover smua.. in shaa Allah.. mudah2an smuanya baik2 saja.. sama juga untuk kwn2 aku.. harap kami semua berjaya :)

Allah tahu kita sudah berusaha.. in shaaAllah.. usaha kita diberkati.. 


Saturday, 22 December 2012

My Thursday Story


Hyeeee J
Hehe.. okay ! my worst Thursday yerrr~

Ni mau crita ni pasal hal yang terjadi pada hari K.H.A.M.I.S..  Masa hari rabu tu kwn2 kosmate bawa pegi waterworld di bukit padang tu.. then, smua yang bersetuju dalam 8 orang kot.. aku, ieka, ain, ainil, syikin, grace,  shima n azie..  wahh semangat berkobar2 mau pegi taw3.. aku ngan ieka pun smangat cari kereta sewa untuk esoknya.. ieka yang paling smangat.. haha.. siap cari transport yang paling murah taw.. wahaha..
Tapi malam tu plak, ieka call ckp bberapa orang nie x jadi pegi.. huhu.. smangat mau pegi tu pun merundum sikit sudah.. hewhew~ tapi xpala sbab ingatkan 2 org jak yg x jadi pegi.. aku pun.. tidurlah malam tu dgn smangat esok pagi mau pegi waterworld kan.. hehehe..

Then, esoknya aku ngan ain sebulat suara gerak jam 10.30 g anjung siswa sbab ieka ckp kumpul kat situ kan.. aku ngan ain sempat makan nasi ayam kat café kampung E.. hehe.. lpas tu kami gerak g luar tempat tggu bas tu.. konon2 mau naik bas ums la pegi anjung siswa.. maka, masa kami diluar.. huhuuuuwww~ ramai giler orang beb ! rasa2 blh buat phimpunan.. haha.. tggu bas punya pasal la taw.. hehe.. masa ada bas tu aku ngan ain fight skali dgn budak2 nie naik bas.. tapi, kami gagal.. haha.. ieka pun ambik la kami kat kg.E nie.. hehe.. hermm.. then, tengok ieka sorang dalam kreta.. ehh.. mana kwn yg lain kan.. huhu.. ieka pun ckap diorang semua x jadi pegi.. sedihh.. semangat pun dah makin kurang.. tapi pegi jugak lerr~ dalam kereta tu siap berbual2 smpai ada pegi cerita “sunway lagoon”.. haha.. kami pun teruskan perjalanan..

Then, masa kami smpai kat kampung nelayan tu.. kami blur.. eh mana waterworld nie.. then, aku pun tanya la kat pacik cina nie.. dia pun dgn penuh senyuman menunjukkan jalan ke waterworld.. masa smpai kat depan pintu masuk waterworld tu.. ieka ngan ain excited nak mandi.. aku memang xmau mandi.. baju lebih pon aku x bawa.. hehe.. soo, dialog pun bermulaaa~

Pacik waterworld : selamat datang.. kamu ada kupon?
Ieka : ye.. ade3..
Pacik waterworld : ok.. pernah smpai sini atau baru ptama kali?
Ieka, ain, zyra : first time nie.. hehe (dgn wajah yg gembiraaa :p)
Pacik waterworld : ok ptama skali saya mau cakap pasal pakaian.. di dalam tu blh pkai                            sekurang2nya baju t-shirt dan seluar legging..
Ieka : trackshuit pon tak boleh ? (dahi bkerut2..)
Pacik waterworld : tidak bolehh..
Zyra : tudung boleh pakai tak? (dgn dahi bkerut2 jugak..)
Pacik waterworld : pun tidak boleh.. melainkan kamu ada cap memang khas untuk mandi punya..
Ain : oklah klau mcm tu.. kitorang g cari dulu..

# Kampung nelayan VS waterworld #

Huhu.. then kami pun kecewa.. kami dduk bbincang di tangga.. konon2 mau pegi waterfall di inanam.. kionsom.. tapi x jadi.. then, jeng3.. pulak g suria sabah.. g karaoke.. haha.. ieka pun call abang yg hantar kami tadi supaya ambik kami balik then hantar g suria sabah.. haha..
Masa kat suria sabah tu, kami g makan and terus g solat zohor,.. habis solat tu, terus g tmpat karaoke,.. tity pun join skali taw.. haha.. 3 jam taw kat dalam tu.. kekeke.. smpai kitorang xtaw nyanyi lagu apa.. hoho.. tapi happy lerr jugakk hehe.. then, kami dgn penuh relax mhilangkan boring di suria sabah.. hehe..

# karaoke #

# zeerah #

# ainshatun #

# ieka #

# haha #

# zeerah _ tity #

# tity _ ain #


Then, masa balik tu kami sempat la jugak g waterfront tngok sunset.. wahh.. lawa giler!  Mmang cantik.. tak pecaya ? pegi sendiri.. hehe :p

Herm.. then, kitorang pon baliikk.. hehe.. smpat g K.F.C plak tu taw..
Hah.. kwn2 ku kita hanya mampu merancang Tuhan yg menentukan taw.. hehe.. (chee.. konon je.. padahal sedih giler.. nk masuk waterworld pun x dapat.. haha)

# waterfront #



Saturday, 15 December 2012

Kembara Silat ke Labuan :)


Hye semuaaaa J
Hari ni aq akan crita pasal kembara silat ke Labuan..
2 minggu lepas punya cerita..
Tapi xada masa langsung update dlam masa bberapa ary nie..
Sebok gilerr beb ! :P
Ok fine.. let’s the party started ! keboom !
Ceh.. cenggitu taww~

Masa ary jumaat tu, aq pon bangunlah kol 5 stengah.. Siap solat subuh and packing barang.. (baru packing ke zeerah? :P) Jalan dari bilik jm 8.30 taw.. yala.. apa tidaknya.. ketua aq ckp bkumpul seawal jam 9.30.. aq pun takut jgak lambat.. x suka ni lambat2.. tapinya, masa aq smpai kat anjung siswa.. yg ada kat situ Cuma zubaidah n budak sorg tu.. (xtaw namanya siapa) hehe.. teruknya zeerah.. hewhew..  aq pun sabar lagi.. aq call natrah, diorg OTW plak.. haissshh.. kalau tahu, xdalah aku kalut semacam.. haiisssh~



masa menunggu bas :P

Then, dalam perancangan bas kitorang sepatutnya jln dlm jam 11.. tapi lambat sikit.. kitorang pun tpaksa menunggu.. huwhuw~  kitorang pon start our journey ke terminal  feri  menumbok :P dalam perjalanan tu smua dgn hal masing2.. ada yg titow.. ada yg dengar lagu.. ada yg dgr pacik bas tu mbebel.. hehe.. ada yg tengah msg.. eishh.. mcm2 la,.. hehe..

Dalam jm 3 mcm tulah, akhirnya kitorang smpai jugak ke menumbok.. tapi sampai situ.. tggu lagi.. hewhew.. kitorang pun sempatlah mrasa nasi lemak ayam yg ada kat menumbok tu.. hehe.. dgn bau duriannya.. huh ! pening beb ! mabuk.. x suke durian.. x suke.. haha.. :P pastu kan,kitorang pun naiklah feri.. atas feri tu, aq ikut kak lily pegi tmpat paling atas.. jadi xlah mabuk sngat.. hehe.. best gak lah.. angin kuat wlaupun panas.. siap budak2 nie nyanyi lagu titanic bagai.. haha.. masa mau smpai Labuan tu, tgk sunset.. lawa gilerrr! Hewhew..  smapi kat Labuan plak, kena tggu lagi.. haisshh.. dari UMS asyik tggu saja.. tggu dan terus menunggu.. huhu.. smpai kami smpat mhabiskan aiskrim.. ada yg minum2.. aq pun sempat lagi beli coklat utk dikongsi brsama rakan… haha :P pelik la diorang ni.. tiap kali aku bagi diorang coklat, mesti diorg akn ckp “uishh.. awal jugak..” haha..  


atas ferry :)

santai atas feri :P

1st di UMSkal


Masa smpai umskal tu kami mkn dulu.. wahh laponyerr~ hehe.. then,, dgr taklimat sikit.. then, pompuan kena tggu bas pegi kolej kdiaman mutiara.. haisshh menunggu teruss.. haha,.. smpai jak kat mutiara kami dbahagi kpada 2 bhgian.. aq serumah ngan natrah, elly, Lynda, kak lily, imah, kak teha and mujah.. yg lain tu smua kat sbelah.. ehrmm.. esoknya, kami bgn awal sbb gerak jam 6.45.. huhu.. tapinya, bila smpai di kampus umskal.. bdk2 llaki x smpai.. whooaa.. geram pun ada jugak taw.. tapi xpa, dimaafkan maybe sbab diorg blatih bsungguh2 kot malam tu.. haha..

Next, dgr info pasal silat sendeng and silat olahraga.. cikgu tue nmpak garang.. aq pun naik kecut perut taw.. seram sejuk sluruh bdan.. haha.. masa dia suruh lari tue.. bapak bsungguh2 aq lari.. apa tdk, dia ckp kena pumping sepa pling lmbat.. whoooaa.. x suke betuwwlll~ haha.. hissshhh.. ehrmm.. kami blatih tendang2 smua.. pastu sparing.. bdk2 ni dah pilih bdk2 sparing nti.. tpi ingatkn dia suroh smua.. rupanya bberapa org saja.. c apis ngan faiz.. kak lily and ada sorg bdk ums-kal.. huhu.. giler ar.. hebat2 blaka beb!
Then, malam tu plak makan malam perdana.. aq and qila jadi  MC masa tu.. cuak jugaklah.. sbab dah lama tinggalkan tugas tu.. sjak form 5 lagi.. huhuw~ tapi blehla.. everything bjalan lncar.. hehe.. psembahan dari kelab silat kitorang hebat.. cheee.. hehe.. bdk2 llaki la yg buat psembahan.. psembahan En.Badar pun hebat gak.. full of feeling taw.. hehe.. then, kitorang pun bsurai..

Nanti aq crita lagi pasal lawatan k.. but not now.. bz giler beb ! huh ! ni pun baru pas latihan silat nie.. pnat giler.. tgh tggu cik Nik Mulaikah Naimah nie mau siapkan mini project utk programming.. huhu~ 


SWEET MEMORY


Wednesday, 5 December 2012

Don't Know What to Do!

Hurmm..
kat library skarang.. tapi x taw mau buat apa di sini..
tengok kiri.. tengok kanan.. tengok orang.. haha..

malam ni ada latihan silat di anjung siswa..
haa.. sebab tulah aku trpaksa mengurung diri di sini..
ishh.. ishh.. ishh..

dikelilingi oleh buku2 tebal and besar gedabak..
buat aku jadi tensioonn..
bila tengok buku jak,.
seram sejuk seluruh badan..
apa tidaknya..
final exam mau dekat sudah..
huarrrrggghh~

anyway, just believe in yourself..
hewhew~